Vadelmaglaseerattu tofu

Updated: Aug 27


Tiesitkö, että vadelma sopii makeiden herkkujen lisäksi myös suolaisiin ruokiin? Kokeile tätä vadelmaglaseerattua tofua riisin ja raikkaan parsakaalin kanssa, niin vakuutut varmasti! Juuri nyt sesongissa oleva vadelma antaa tofulle ainutlaatuisen makeankirpeän maun. Tofuksi kannattaa kokeilla @jalotofu hampputofua, sillä sen murea ja rapea rakenne sopii loistavasti glaseeraukseen, mutta mikä tahansa muukin maustamaton kiinteä tofu käy. 2 annosta / 45 min


VADELMAGLASEERATTU TOFU

270 - 300 g hampputofua tai maustamatonta tofua

n. 150 g parsakaalia

2 dl (täysjyvä)basmatiriisiä

1 kevätsipulinvarsi

Rypsiöljyä paistamiseen

Kourallinen thaibasilikaa ja ripaus paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun


GLASEERAUSKASTIKE

200 g tuoreita tai pakastevadelmia

2 rkl soijakastiketta

2 rkl rypsiöljyä

3 rkl balsamiviinietikkaa

2 rkl vaahterasiirappia

1 punainen chili


  1. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.

  2. Pese parsakaali ja paloittele kukinnot suupaloiksi. Keitä kukintoja pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman kypsyneet, mutta vielä rapeita. Huuhtele kylmällä vedellä.

  3. Kääri tofu esimerkiksi keittiöpyyhkeeseen ja laita se hetkeksi painon alle poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

  4. Valmista glaseerauskastike: Soseuta vadelmat haarukalla, ja survo sose siivilän läpi lusikan tai kauhan avulla erottaaksesi siitä siemenet. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Sekoita kaikki glaseerauskastikkeen ainekset pienessä kattilassa, ja keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Siirrä sivuun.

  5. Kuutioi tofu. Paista tofua kuumalla, kuivalla pannulla hetki, lisää sitten öljyä ja paista keskilämmöllä niin kauan, että kuutiot ovat kunnolla rapeat. Laske lämpöä keskilämmölle ja kaada sekaan noin puolet glaseerauskastikkeesta. Kääntele tofukuutioita kastikkeessa muutama minuutti.

  6. Viipaloi kevätsipuli ja hienonna thaibasilika karkeasti.

  7. Kokoa annos: Laita pohjimmaiseksi riisi, sitten parsakaalit ja tofu. Valuta päälle glaseerauskastiketta, ripottele seesaminsiemeniä, thaibasilikaa ja kevätsipulia.

Reseptin toteuttanut | Irena Huhta

43 views

Recent Posts

See All