Tomaatti-selleririsotto


Raikas ja täyteläinen risotto valmistetaan tomaatista ja selleristä! Pehmeä paahdettu tomaatti ja rapea varsiparsakaali tuovat annokseen ihanasti ruokaisuutta, mutta mikäli kaipaat vielä lisää proteiinia, voit koristella risoton esimerkiksi paahdetuilla kikherneillä tai pähkinöillä.

4 annosta / 45 min











TOMAATTI-SELLERIRISOTTO

5 dl kasvislientä

1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja

4 sellerinvartta

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

loraus oliiviöljyä

3 dl risottoriisiä

1 rkl tomaattisosetta

1 rkl balsamicoa

1 tl kookossokeria

1 dl kaurakermaa

1/2 tl mustapippuria

tuoretta basilikaa

+ suolaa tarvittaessa


LISÄKSI

12 – 16 kirsikkatomaattia

150 g varsiparsakaaleja

suolaa & oliiviöljyä


1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese tomaatit ja parsakaalit, pirskota niiden päälle öljyä ja suolaa, ja laita uuniin. Ota 15 minuutin kuluttua parsakaalit uunista, mutta anna tomaattien paahtua vielä 5 – 10 min.

2. Mittaa kattilaan kasvisliemi ja kuoritut tomaatit. Muussaa tomaatteja esimerkiksi käsin tai haarukalla. Kiehauta liemi, ja laske sitten lämpöä niin, että liemi pysyy lämpimänä muttei kiehu.

3. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Viipaloi sellerinvarret ohuiksi siivuiksi.

4. Kuumenna loraus öljyä kasarissa. Kuullota sipuleita ja selleriä öljyssä kymmenisen minuuttia.

5. Lisää tarvittaessa hieman öljyä, ja kaada kasariin riisi. Pyörittele öljyssä muutama minuutti.

6. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan säännöllisesti sekoittaen. Lisää lientä vasta, kun edellinen kauhallinen on kokonaan imeytynyt.

7. Kun riisi on ’al dente’, sekoita joukkoon tomaattisose, balsamico ja sokeri. Lisää vielä kerma, mustapippuri ja halutessasi suolaa. Nauti risotto paahdettujen kasvisten ja tuoreen basilikan kera.

Reseptin toteuttanut | Irena Huhta

15 views

Recent Posts

See All