TOFU-BOWL


Herkulliset tofu-bowlit taipuvat niin lounaaksi kuin illalliseksi.

Lyhyesti kulhoruoan perussäännöt: Jotta kulhoruoka ei todella maistuisi kulhosta lusikoitavalta mössöltä, niin on entistä tärkeämpää, että tekstuurit ovat kunnossa. Tässä meidän vakio kulhoruoka joka onnistuu kätevästi yleensä "jääkaapin jämistä"










TOFU BOWL // 4HLÖ

300 g maustamatonta Jalotofua

3 dl basmatiriisiä (raakaa)

3 dl sriracha-majoneesi

1-2 porkkanaa

puolikas kurkku

nippu tuoretta korianteria

silmusalaattia


Lisäksi:

chiliviipaleita

limelohkoja



SRIRACHA MAJONEESI

4 dl makeuttamatonta soijajuomaa

0,5 dl dijon-sinappia

0,25 dl valkoviinietikkaa

4 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä

2 rkl sriracha-kastiketta

ripaus suolaa

ripaus jauhettua mustapippuria


Kaada 1 dl soijajuomaa ja sinappi sekä valkoviinietikka blenderiin ja sekoita miedolla teholla. Lisää soijajuomaa ja öljyä vuorotellen ohuena nauhana. Lisää joukkoon 1-2 rkl sriracha-kastiketta. Maista. Mausta suolalla ja pippurilla.



MARINOITU TOFU

300g maustamaton jalotofu

1 rkl inkivääriä

½ tuore chili

2 valkosipulin kynsiä

1-2 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

1 rkl rypsiöljyä


Kuivaa tofu, ja leikkaa kuutioiksi tai murenna sitä hieman.Sekoita keskenään raastettu inkivääri, raastettu valkosipuli, pieneksi leikattu chili, öljy ja suola. Lisää tofu ja sekoita. Paista pannulla öljyssä, kunnes saa kullanruskean sävyn.



KASVIKSET

0,25 dl väkiviinaetikka

0,5 dl vaahterasiirappia

1,5 dl vettä

puolikas kurkku

1-2 porkkanaa


Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta seos.Ota kattilasta noin puolet liemestä erikseen, jäähdytä liemi kylmäksiLisää kattilaan jääneeseen kuumaan liemeen ohuet porkkanaviipaleet ja anna niiden ‘pehmetä’ hieman.Lisää jäähtyneeseen liemeen viipaloidut kurkut. Anna maustua hetki.



BASMATIRIISI

3dl basmatiriisiä

Valmista sitten basmatiriisi:

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.


TOFU-BOWL KASAUS

Jaa basmatiriisi annoskulhoihin. Asettele pinnalle paistettu tofu, pikkelöidyt kasvikset, silmusalaatti, korianteri. Mausta sriracha-majoneesilla. Ripottele lopuksi päälle chilisiivut ja limelohko.


ps. Majoneesi säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin viikon.

62 views

Recent Posts

See All