
Nuudelisalaatti on täydellinen paahteisen päivän ruoka, sillä se maistuu hyvältä - ellei jopa paremmalta - myös kylmänä! Voit siis huoletta valmistaa nuudeleita kerralla reilun annoksen ja nauttia niistä myös seuraavana päivänä. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta grillata, voit paistaa tofun rapeaksi pannulla seesamiöljyssä.
4 annosta / 30 minuuttia
NUUDELISALAATTI
300 g savutofua
150 g täysjyväriisinuudeleita
2 porkkanaa
200 g varhaiskaalia
1 dl herneitä
1 dl cashewpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
1 dl satay-kastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl limemehua
1 rkl riisiviinietikkaa
½ ruukkua tuoretta korianteria
+ seesamiöljyä paistamiseen, tuoretta chiliä viimeistelyyn
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti melkein kypsiksi, huuhtele ja valuta.
Leikkaa tofu neljään osaan ja sivele molemmin puolin seesamiöljyllä. Grillaa viitisen minuuttia per puoli.
Leikkaa varhaiskaali ohueksi suikaleeksi esimerkiksi juustohöylällä. Kuori porkkanat ja paloittele ne ohuiksi tikuiksi, tai raasta ne. Hienonna korianteri.
Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä.
Kuumenna loraus seesamiöljyä pannulla, lisää satay-kastike ja sekoita hyvin. Pyöräytä nuudelit kastikkeen sekaan, lisää soijakastike, limemehu ja viinietikka.
Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää tarvittaessa limemehua ja soijakastiketta. Koristele chiliviipaleilla.
Reseptin toteuttanut | Irena Huhta