
Nachopelti toimii loistavana viikonloppuillan piristyksenä. Nauti rauhallisesta illasta ystävien kanssa tai romanttisesta illasta kumppanisi kanssa kotisohvalla lempielokuvaa katsoen. Unohda hienon illallisen etiketit, napostele käsin ja todella nautiskele ruoasta! 4 hengelle / 45 minuuttia
CHEDDARKASTIKE (20 minuuttia) 2 perunaa
1 porkkana
¾ dl ravintohiivahiutaleita ½ dl vettä ½ dl oliiviöljyä 1-2 valkosipulinkynttä 1-2 tl sriracha-maustekastiketta 1 tl sitruunamehua 1 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi.
Keitä pehmeiksi. Anna perunoiden ja porkkanoiden jäähtyä hetki.
Kaada perunat ja porkkanat tehosekoittimeen ja lisää myös kaikki loput ainekset.
Sekoita, kunnes kastike on tasainen. Maista.
Lisää srirachaa, mikäli haluat kastikkeeseen enemmän potkua.
TOMAATTI-TACO -MARINOITUA NYHTÖKAURAA
2 pkt Gold&Green -tomaatti-nyhtökauraa
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 pussi tacomausteseosta
1 tl kookossokeria
NACHOPELTI
cheddarkastiketta
tomaatti-taco -marinoitua nyhtökauraa
1 pussi nachoja
1 chili
2 limeä
kourallinen korianteria
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Valmista ensin cheddarkastike.
Valmista sitten tomaatti-taco -nyhtökaura.
Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja siirrä sivuun maustumaan.
KOKOA PELTI: Lisää leivinpaperoidulle uunipellille ensin nachot.
Levitä nyhtökaura nachojen päälle ja nosta uuniin 5-8 minuutiksi.
Lisää päälle cheddarkastike ja paista vielä 3-5 minuuttia.
Viimeistele nachopelti chilisiivuilla, tuoreella korianterilla ja limelohkoilla.
Nauti heti.