Mitä on meditointi?

Mystinen meditointi - jotain vaikeaa vaikeassa asennossa ja vain yli-ihmisten tai intiassa asuvien juttu? EI missään nimessä. Vaikka kuvassa marinkalla onkin haastavan näköinen asento, niin voit meditoita vaikka makuuasennossa.

Meditointi on ennen kaikkea mielen tyhjentämistä kaikista ajatuksista ja olemisen keskittämistä nykyhetkeen. Tämä mielentila saavutetaan pysyttelemällä nykyhetkessä, ehkä jonkin toiminnan tai vaikka oman kehon tarkkailun avulla. Meditointi yhdistää keskittymisen ja rentoutumisen, jonka seurauksena koetaan tyyntä oloa. Mieleen vahvasti vaikuttava meditointi nostaa myös fyysistä terveydentilaa ja vastustuskykyä joogan tavoin. Aivot, hormonijärjestelmä ja immuunipuolustus ovat yhteydessä toisiinsa. Meditointi vähentää stressiä, joka alentaa elimistön kykyä taistella infektioita vastaan. Tämän myötä kehon immuunikyky paranee ja sairastumisalttius vähenee.

meditoinnin puolesta puhujia on paljon ja varmasti tästä löytyy tutkimustietoakin jostain enemmän kuinka sen positiiviset hyödyt keholle ja mielelle vaikuttavat.


Ei tosin tarvita tutkimuksia siihen, että oman itsensä kuunteleminen, pysähtyminen, rauhoittuminen ja hengittämiseen kiinnittämisestä voidaan sanoa olevan hyvä asia.


Monella on tapana meditoida ohjatusti iltaisin lattialla istuen. Välillä ilman ohjaustakin olisi hyvä meditoida juuri oman kehittymisen takia sillä kun joutuu kuuntelemaan vain sisintään ilman ohjausta, niin mieli käy vilkkaammin eri suuntiin ja häiriötä tapahtuu enemmän. Tätäkin on hyvä harjoitella.


Mitäpä sitä enää odottamaan. Levitä joogamatto olohuoneen lattialle, tai lähde metsän keskelle meditoimaan. Se ei taatusti tee pahaa!


Olisi toki myös kiva kuulla sun lempipaikka meditoimiseen?


kiitos kun luit. <3Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Good Food. Good Life. Good Vibes.

OSOITE

OTA YHTEYTTÄ

Kahvila

+358503007989

Jooga

viivi@ohmygoodness.fi

Muut asiat

hello@ohmygoodness.fi

Vaasankatu 14

00500 Helsinki

AUKIOLOAJAT

Kahvila

Ma suljettu

TI-su: 9.00-15.00

Joogaa joka päivä!

Verkkokauppa 24/7

©2020 Vege Vibes Oy

Tietosuojaseloste