Miksi jooga on firmasi henkilöstölle hyväksi juuri nyt?

Etätyöpäivät kotona, mikä pelastus! Läppärillä kirjoittelua ruokapöydän ääressä tai vaikka vähän rennommin sohvan nurkassa köllötellen. Sehän kuulostaa ihan mukavalle - vai kuulostaako? Harva meistä omistaa ergonomisen työpisteen, tai edes sellaista tuolia tai pöytää. Poikkeusoloissa työt on monilla siirretty kotiin ja niitä tehdään varmasti kaikkialla, aina lattiasta kotisohvaan. Työskentelyasennot saattavat kuormittaa kehoa ja pidemmän päälle aiheuttaa jopa TULE- sairauksia. Tuki- ja liikuntaelinoireet tuntuvat käsien, jalkojen, selän, niskan sekä hartiaseudun kipuina ja särkyinä - nämä vaivat ovatkin yhä useammin syynä pitkiin sairaslomiin. Kukapa niitä nyt kaipaisi? Entä mitä tapahtuu kun työskennellään neljän seinän sisällä yksin ja työkaverit eivät olekaan enää heittämässä huumoria arjen haasteisiin tai ratkomassa yhdessä kiperiä pulmia. Monelle meistä tämä pandemia-aika on kuormittavaa myös psyykkisesti. Asioita kasaantuu, mieli ja keho kuormittuu. Ehkä myös huolestuttaa. Mitä jos meillä on keino virkeän kehon ja mielen ylläpitoon? Jooga, se ihmeellinen liikkumismuoto. Sopiva yhdistelmä venyttelyä ja lihaskuntoa, tai halutessasi vain toista niistä. Yin-jooga on joogan muoto, joka avaa kehoa sidekudostasolla asti ja tehokas tunti sitä vastaa jopa hierontaa. Hatha-jooga taas on dynaamisempi muoto, jossa voidaan vahvistaa laajasti kehon lihaksia aina keskivartalosta ja jaloista käsiin. Joogaharjoitus ei ole vain pelkkää fyysisyyttä, vaan siihen kuuluu mukaan myös psyykkisyys. Harjoitukseen voi parhaimmillaan yhdistää myös meditatiivisen puolen, joka tarkoittaa mielen keskittämistä nykyhetkeen. Se on mielen tyhjentämistä ajatuksista ja oman kehon kuuntelua. Meditoinnin on todettu monissa tutkimuksissa auttavan stressiin, lievittävän ahdistusta ja parantavan keskittymiskykyä. On myös tutkittu, että meditointi lisää luovuutta ja parantaa muistia.

Kuulostaa aika täydelliselle kombolle henkilölle, joka tekee töitä kotona. Kieltämättä tämä on myös kustannustehokas tapa firmoille pitää työntekijät kunnossa karanteenin aikana, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ja entä jos se ajaa jopa parempiin tuloksiin? Ehkä siitä voi tulla jopa uusi tapa.


Lähetä työntekijöillesi ilmaisia videovinkkejä, laita heille vinkki etäjoogan palveluista tai tilaa meiltä yksityistunteja henkilöstöllenne <3


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Good Food. Good Life. Good Vibes.

OSOITE

OTA YHTEYTTÄ

Kahvila

+358503007989

Jooga

viivi@ohmygoodness.fi

Muut asiat

hello@ohmygoodness.fi

Vaasankatu 14

00500 Helsinki

AUKIOLOAJAT

Kahvila

Ma suljettu

TI-su: 9.00-15.00

Joogaa joka päivä!

Verkkokauppa 24/7

©2020 Vege Vibes Oy

Tietosuojaseloste