Mansikka-raparperivispipuuro


Satokauden raparperista syntyy mutkattoman makea vispipuuro, joka sopii ihanaksi aamupalaksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi! Tässä reseptissä raparperimehusta siivilöityä sosettakaan ei heitetä hukkaan, vaan se hyödynnetään herkullisessa pikahillossa.


Voit myös jättää puuron vispaamatta ja nauttia sen perinteisenä mannapuurona!


4-6 annosta / 30 min. + 60 min.







MANSIKKA-RAPARPERIVISPIPUURO


500 g raparperia

1 dl (pakaste)mansikoita

1 ½ dl mannasuurimoita (tai 2dl karkeita riisijauhoa gluteenittomaan versioon)

½ l vettä

½ l kasvimaitoa*

½ dl kookossokeria (tai muuta makeutusta)

ripaus suolaa

½ tl kardemummaa TARJOILUUN

Tuoreita mansikoita

Kasvimaitoa*


1. Kuori ja paloittele raparperi ohuiksi viipaleiksi. Keitä raparperia, mansikoita ja sokeria vedessä 10 minuuttia. Valuta neste siivilän läpi, säästä siivilään jäänyt massa.

2. Kiehauta vesi ja maito, lisää suola ja kardemumma.

3. Ripottele joukkoon mannasuurimot (tai karkea riisijauho) koko ajan vispaten. Anna poreilla lempeällä lämmöllä 10 minuuttia, hämmennä puuroa vispilällä silloin tällöin.

4. Anna valmiin puuron jäähtyä noin tunti.**

5. Valmista pikahillo: Kuutioi kourallinen mansikoita pieniksi kuutioiksi, ja sekoita ne siiviöityyn raparperimassaan.

6. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Nauti hillon, tuoreiden mansikoiden ja kasvimaidon kera. *Raparperin sisältämän oksaalihapon vuoksi suosittelen maitoa, johon on lisätty kalsiumia, esimerkiksi @fazer.aito kaurajuomaa. **Mitä viileämpi puuro, sitä kuohkeampi vispi. Tarvittaessa voit siirtää puuron laakeassa astiassa jääkaappiin, jolloin se jäähtyy nopeammin.

Reseptin toteuttanut | Irena Huhta

112 views

Recent Posts

See All