Kupliva raparperimalja


Ensi viikolla juhlitaan taas monia valmistujaisia! Alkoholiton mocktail sopii onnittelumaljaksi tai juhlajuomaksi kaikenikäisille, ja tämä kesäinen raparperimalja on paitsi uskomattoman maukas, myös erittäin näyttävä!


Ohjeen mukaan juomaa valmistuu alkumaljaksi noin 1,5 dl henkilöä kohti, mutta seurustelujuomaksi boolia voi valmistaa enemmänkin.


Juoma on helppo skaalata eri tarkoituksiin ja eri kokoisille seurueille: yhtä kivennäisvesilitraa kohden tarvitaan puoli litraa raparperimehua, ja yksi desi limettimehua. Itse mehu valmistetaan melko makeaksi, eikä boolia muuten makeuteta. Aloita sokerin lisääminen maltillisesti ja lisää tarvittaessa.


Hurjasti onnea kaikille koulunsa päättäneille!


10 annosta / 20 min + vuorokausi


RAPARPERIMEHU

½ l vettä

½ l raparperia pilkottuna

5 rkl kookossokeria (tai muuta makeutusta)


MALJA

1 l kivennäisvettä (maustamaton tai lime/sitrus)

½ l raparperimehua

1 dl limettimehua

pieni puntti basilikaa huuhdeltuna


LISÄKSI

mansikoita, limelohkoa tai -viipaleita reilusti jäitä Voit myös korvata osan jäistä pakastemansikoilla, tai jäädyttää tuoreita mansikoita jääpalojen sisään! 1. Valmista raperperimehu edellisenä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä: Keitä vettä ja raparperia noin 10 minuuttia, sekoita joukkoon sokeri. Siivilöi mehu ja anna jäähtyä.

2. Valmista malja seuraavana päivänä Sekoita kaikki ainekset jäitä lukuun ottamatta esimerkiksi kannussa tai boolimaljassa. 3. Lisää jääpalat vasta, kun tarjoilet juoman.

Reseptin toteuttanut | Irena Huhta


78 views

Recent Posts

See All