BANAANINKUORI BBQ MELT –BURGERI


Banaaninkuoren syöminen saattaa tuntua hassulta ajatukselta, mutta kuten perunassakin, suuri osa banaanin ravintoaineista on sen kuoressa. Lempeän makea kuori sisältää muun muassa kalsiumia, potassiumia sekä A ja C vitamiineja.


Tämä BBQ melt –burgeri tuo vaihtelua hamppari sämpylöiden väliin ja on helposti kustomoitavissa omiin makumieltymyksiin.


4 - 6 annosta / 40min.


Fetan valmistus 20min. + 90min jääkaapissa.






BANAANINKUORI BBQ MELT –BURGERI


5-6 banaaninkuorta

2 portobello sientä

1 punasipuli


BBQ-KASTIKE

½ dl paseerattua tomaattia

1 dl vettä

1 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl ruokaöljyä

1 rkl sitruunamehua

3 valkosipulinkynttä

¾ dl kookossokeria

1 rkl savustettua paprikajauhetta

1 tl cayenne pippuria jos haluat lisäpotkua

2 rkl kuivattua tai pieni nippu tuoretta oreganoa

1 rkl suolaa

1 tl pippuria


  1. Kuori banaanit ja leikkaa kuorten päät pois. Pese kuoret liottamalla niitä 10-15 min lämpimässä vedessä ruokasoodan kanssa.

  2. Mittaa BBQ-kastikkeen ainekset kulhoon ja aja hienoksi. Lisää suolaa tai muita mausteita maun mukaan.

  3. Huuhtele kuoret ja pilko ne ohuiksi muutaman sentin pituisiksi suikaleiksi. Mitä ohuempi, sen parempi. Voit myös raastaa kuoret haarukalla. Pilko sienet ja punasipuli.

  4. Sekoita banaaninkuoret, sienet, punasipuli ja kastike. Kypsennä pannulla tai foliovuoassa grillillä matalalla lämmöllä 10-15 min. Banaaninkuori kypsyy nopeasti ja on valmis muututtuaan kauttaaltaan pehmeäksi.


VEGAANINEN FETA

100 g auringonkukansiemeniä

50 g kookosöljyä

¼ dl maustamatonta kookosjugurttia

¼ dl sitruunamehua

2 tl suolaa

nippu tuoretta rosmariinia


  1. Keitä auringonkukansiemenet kolme kertaa vaihtaen ne aina puhtaaseen veteen. Anna jäähtyä hetki.

  2. Mittaa loput ainekset ja aja hienoksi. Koostumuksen tulee olla kermainen ja tasainen. Lisää tarvittaessa sitruunamehua, maista myös suola. Fetaan kuuluu suolainen maku.

  3. Kaada seos säilytysastiaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 90 minuuttia.

  4. Murenna burgerin päälle. Feta säilyy jääkaapissa noin viikon ja on erinomainen lisä kesäisiin salaatteihin.


LISÄKSI

4-6 burgerisämpylää

rouskuvaa salaattia

suolakurkkua

pihvitomaattia

ruohosipulia


  1. Valmista banaaninkuori-BBQ -kastike sekä vegaaninen feta.

  2. Viipaloi pihvitomaatit, suolakurkut ja ruohosipulit.

  3. Kokoa burgerisämpylöihin BBQ-kastike, viipaloidut kasvikset, salaatti sekä feta.



22 views

Recent Posts

See All