Banaanileipä


Banaanileipä on ihanan makea suussasulava herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Tällä reseptillä luot herkullisen, gluteenittoman ja vegaanisen leivän, joka ei jätä ketään kylmäksi! Tarjoile sellaisenaan tai sipaise päälle esimerkiksi maapähkinävoita, kinuski- tai suklaakastiketta. Toimii!


8-10 viipaletta / 20 min. + 60 min.










PELLAVANSIEMEN-VESISEOS

2 rkl rouhittuja pellavansiemeniä

6 rkl vettä


KUIVAT AINEET

4 dl riisijauhoja

1 dl raakakaakaojauhetta

1 dl kookossokeria

3 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa


BANAANISOSE

5 banaania

1 dl kaurajuomaa

1-2 tl jauhettua vaniljaa


1. Yhdistä pellavansiemenet ja vesi kulhossa ja sekoita. Laita sivuun odottamaan hyytymistä.

2. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään.

4. Soseuta banaanit tehosekoittimessa kunnes massa on tasaista. Lisää joukkoon kaurajuoma sekä vanilja.

5. Kaada banaanisose kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi pellavansiemen-vesiseos.

6. Vaivaa taikinaa hetki ja kaada sitten tasaisesti leipävuokaan.

7. Paista uunissa 50-60 minuuttia.


Nautinnollisia ruokahetkiä!



82 views

Recent Posts

See All