Banaanicurry


Tämä lempeän mausteinen curry on ehkä yksi herkullisimmista hävikkiruoista, sen pääraaka-aine on nimittäin ylikypsä banaani! Jos siis banaanit pääsevät vahingossa kotona hieman mustumaan, kannattaa ensi kerralla kokeilla niitä curryyn.

4 annosta / 30 min

BANAANICURRY

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 ylikypsää banaania

1 pieni munakoiso

2 rkl rypsiöljyä

1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

1 tlk (230 g valutettuna) punaisia linssejä

½ dl tomaattipyreetä

½ tl jauhettua neilikkaa

½ tl jauhettua muskottia

1 tl kurkumaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl kardemummaa

n. 1 tl suolaa

2 rkl sitruunamehua


LISÄKSI

3 dl (täysjyvä)jasmiiniriisiä

Tuoretta korianteria

  1. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.

  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi munakoiso, soseuta banaanit esimerkiksi haarukalla.

  3. Valuta ja huuhtele linssit.

  4. Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki.

  5. Lisää loput öljystä ja munakoiso. Paista munakoisoa hetki käännellen.

  6. Lisää kaikki mausteet ja kääntele hetki.

  7. Hämmennä joukkoon banaani, linssit, tomaattipyree ja kookosmaito. Peitä kannella ja anna hautua matalalla lämmöllä 10 minuuttia.

  8. Lisää sitruunamehu ja suolaa oman maun mukaan.

  9. Tarjoile curry riisin ja tuoreen korianterin kera.

Reseptin toteuttanut | Irena Huhta

69 views

Recent Posts

See All